Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Slezský bigos

22. ledna 2011 v 13:34 | Jana H. |  Vepřové maso

Slezský bigos

                                                                                                            
Slezský bigos
600 g vepřového plecka nebo libového bůčku
600 g sladkého zelí
¾ velké skleničky kysaného zelí
2 nožičky paprikové klobásy
300 g uzeného masa
100 g anglické slaniny
1 velká cibule
3 velké hrsti sušených hub
1 lžíce oleje
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
1 velký rajský protlak

Nejdříve si namočíme houby. Sladké zelí nakrájíme na slabé nudličky a dáme do vody vařit. Kysané zelí dáme do jiného hrnce, a také vaříme. Obě zelí se vaří jen do poloměkka. Do většího kastrolu dáme olej, na něj na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nakrájené maso, orestujeme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a dusíme ve vlastní šťávě.
Přimícháme rajský protlak, vlijeme namočené houby i s vodou a pokrájené uzené maso. Pokud je potřeba podlijeme vodou.   Až je maso skoro měkké, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu.Sladké zelí scedíme,přidáme k masu.  Kysané zelí vložíme i s vodou a ještě chvilku dusíme. Na konec osolíme podle chuti.
Vody by mělo být tolik, aby nebyl bigos vodovatý. Pokud je vody víc, vaříme s odkrytou pokličkou, aby se přiměřeně vyvařila. Nebo si uděláme tmavou jíšku a pokrm zahustíme.
Porce: 6 - 7
Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | 23. ledna 2011 v 10:38 | Reagovat

:-) Ten musím také někdy zkusit. :D

2 Jana H. Jana H. | 23. ledna 2011 v 12:44 | Reagovat

Ivo, byl fakt dobrý, byla jsem překvapená. :-D

3 verka123 verka123 | 23. ledna 2011 v 18:07 | Reagovat

Taky se na něj chystám, už jsem zvědavá.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama