Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kachní kaldoun

25. ledna 2011 v 21:02 | Jana H. |  Polévky

Kachní kaldoun

                                                                                                            
Kachní kaldoun
2 kachní krky, žaludek, srdíčko
odřezaná křídla
1 cibule
2 střední mrkve
1 velká petržel
kousek celeru
1 stroužek česneku
100 g másla
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
muškátový oříšek
sůl
100 ml smetany
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
2 - 3 hrsti nudlí do polévky

Na knedlíčky:
kachní játra
1 vejce
1 malá cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř, majoránka, strouhanka

Nejdříve si dáme vařit droby asi 1,5 l vody. Vaříme pomalým varem asi dvě hodiny. Mezi tím si dáme do většího hrnku máslo a přidáme kořenovou zeleninu a cibuli s česnekem, nakrájenou na menší kousky nebo nudličky. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list a restujeme za stálého míchání skoro doměkka. Dáváme pozor, aby se zelenina nepřipálila.
Uvařené droby přendáme na talířek a necháme vychladnout.
Teď si připravíme knedlíčky.
Játra umixujeme spolu s cibulí a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme vejce a majoránku, strouhanku a vypracujeme těsto. Děláme menší knedlíčky a dáme stranou.
Orestovanou zeleninu zaprášíme moukou, zamícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zavaříme knedlíčky a pomalu na slabém plameni provařujeme asi 10
minut.
Zatím nakrájíme žaludek a srdíčko na kousky, obereme maso z krků a vložíme do polévky.
Na závěr přilijeme smetanu, chvilku povaříme, dochutíme solí, popřípadě mletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem, přidáme zelenou petrželku a můžeme podávat.
Poznámka: je to velmi hutná polévka , rozhodně není pro ty, kteří drží diety. Z uvedeného
množství surovin jsem měla asi 2,5 l polévky. Pokud by byla polévka hustá, zředíme vodou .
Zdroj: Babicovy dobroty a jiné pořady.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Markéta Smetanová Markéta Smetanová | E-mail | 25. listopadu 2012 v 10:16 | Reagovat

Bude nám to chutnat :-D 8-)  O_O

2 Marketa Smetanova Marketa Smetanova | 25. listopadu 2012 v 10:17 | Reagovat

Bude nam to chutnat.

3 Jana H. Jana H. | 25. listopadu 2012 v 11:40 | Reagovat

Nóóó je opravdu výborná, ale hóóódně výživná. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama