Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kávové hvězdičky

5. prosince 2010 v 9:11 | Jana H. |  Vánoční cukroví

Kávové hvězdičky

                                                                                                            
Kávové hvězdičky
Těsto: 250 g hladké mouky
130 g másla
2 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce mleté kávy
80 g moučkového cukru
50g mletých oříšků
popřípadě trošku mléka
Všechny suroviny zpracovat v hladké těsto. Mléko přidávat podle potřeby po troškách , protože každá mouka saje jinak, zabalit do folie a dát do lednice . Na vál si dáme trošku mouky, z těsta ukrojíme kousek, rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáváme na plech s pečícím papírem . Pečeme asi na 150 stupňů v horkovzdušné troubě, hlídáme, každá trouba jinak. Po vychladnutí slepujeme krémem a poléváme kávovou polevou.

Krém: 300 ml mléka
           asi 2 - 3 lžíce polohrubé mouky
           200 g másla
           1 lžička jemně mleté kávy
            moučkový cukr podle chuti
Mléko a mouku svaříme na hustou kaši a necháme vychladnout.
Do rozměklého másla a cukru postupně zašleháváme vychladlou kaši a kávu.    

Poleva: 2 lžíce moučkového cukru
             asi 1 lžíce vody
             trošku rumu
             1 malá lžička mleté kávy
V misce smícháme cukr, vodu, rum a kávu tak, aby poleva nebyla moc řídká a nestékala z cukroví.
Lžičkou nanášíme na cukroví a necháme zaschnout.    
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Táňa Táňa | E-mail | 6. prosince 2011 v 23:40 | Reagovat

Paní Jani,zdravím a ptám se,
velmi mě zaujal Váš recept na kávové hvězdičky a nevím jestli jsem to pochopila správně, že kávu dáváte do tohoto cukroví mletou, sypkou a ne vařenou? Myslíte, že bych mohla použít i granulovanou? Děkuji za Váš chutný kastrůlek i odpověď. Hezký a klidný adventní čas Táňa

2 Jana H. Jana H. | 7. prosince 2011 v 5:57 | Reagovat

Paní Táňo, tak to  nevím, co by ta káva udělala v těstě, nezkoušela jsem to. Nerada bych vám špatně poradila. Asi bych to zkusila  tak, že do trošku těsta bych zapracovala instatní, dala upéct. No, dobrá rada nad zlato, ale opravdu nevím. Tak se na mne nesmíte zlobit, že neporadím.  Pokud budete mít nějaký nový poznatek, napiště,prosím. Dala bych ho pak do receptu do poznámky a uvedla vás tam jmenovitě.
Děku ji moc,  přeji pěkný den a ať se zadaří. Jana H.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama