Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Smažené liberecké párky

1. listopadu 2010 v 17:50 | Jana H. |  Levné pokrmy

Smažené liberecké párky

                                                                                                            
Smažené liberecké párky
4 nožičky párků
50 g turistického salámu nebo anglické slaniny
kečup
hořčice
cibule
olej na smažení
Na těstíčko:
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
strouhanka na obalení

Párky podélně rozřízneme, ale nedořízneme. Jednu stranu potřeme hořčicí a druhou kečupem nebo nějakou ostrou pomazánkou např. harisou. Pak po celé délce poklademe salámem, půlkami plátků cibule a přitiskneme k sobě. Z vajíčka a hladké mouky si uděláme hustší  těstíčko aby nestékalo.
Párky smáčíme do těstíčka a  obalujeme ve strouhance. Smažíme na oleji nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
Podáváme s různě upravenými bramborami.
Poznámka: těstíčko se lépe chytá, pokud se nám podaří párky oloupat.
Porce: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Věruše Věruše | 3. listopadu 2010 v 18:07 | Reagovat

Ahoj Jani, je to jednoduché a určitě dobré. Zase nějaká změna u obyčejných párků. To určitě vyzkouším. Jani, to si někde čerpala, nebo to je tvůj receptík? :-P  :-P  :-P

2 Jana H. Jana H. | 3. listopadu 2010 v 20:11 | Reagovat

Ahoj Věruško, tak nějak mne to napadlo, ale jestli to tak někde dělají, to tedy nevím. Jo jo, co pořád vařit, že.  Pá a napiš. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama