Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kančí s kaparovou omáčkou

27. listopadu 2010 v 8:06 | Jana H. |  Zvěřina

Kančí  s kaparovou omáčkou

                                                                                                             
Kančí s kaparovou omáčkou
600 g kančího masa
2 střední cibule
sůl
pepř
1 lžička provensálského koření
100ml červeného vína
olej
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
1 sklenička kapar v bílém vinném octu
150 g smetany nebo zakysanky

Maso nakrájíme na kostičky a dáme na olej spolu s nakrájenou cibulí. Chvilku restujeme, pak přidáme pepř, podlijeme vínem a dusíme. Pokud je potřeba , podléváme vodou. Když je maso měkké, ve 250 ml vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do masa. Přivedeme k varu a chvilku povaříme. Na konec přidáme kapary i nálevem, provensálské koření a opatrně osolíme. Na závěr zamícháme smetanu, minutku necháme povařit a odstavíme .
Podáváme s houskovými  knedlíky.
Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 28. listopadu 2010 v 10:26 | Reagovat

Dobrý to určitě je, ale musím napřed chytit toho kance. :D

2 Jana H. Jana H. | 28. listopadu 2010 v 12:39 | Reagovat

Věruško, bylo to výborné. Já jsem kance dostala. Běž do lesa, máš ho blízko. :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama