Cuketová s václavkami

1 střední cuketa
400 g čerstvých hlaviček
václavek
václavek
olej
1 menší cibule
pepř
sůl
1 zeleninová bujónová kostka
2 lžíce smetany na vaření
Na olej dáme nadrobno nakájenou cibuli , přidáme nakrájené václavky. Václavky krájím na větší kousky, malé hlavičky nechávám celé. Opepříme a dusíme doměkka. Oloupanou a zrníček zbavenou cuketu nakrájíme na větší kousky,dáme do hrnce a zalijeme asi 1000 ml vody. Přidáme bujónovou kostku a vaříme doměkka. Když je cuketa měkká, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.Přidáme smetanu a chvilku povaříme. Pokud jsme dali méně vody a polévka je hustá, přidáme ještě vodu do požadované hustoty. Pokud jsem dali vody více a polévka je řídká, můžeme zahustit mlékem a hladkou moukou. Na závěr přidáme dušené václavky,osolíme a podáváme.
Z uvedeného množství surovin jsou asi 2,5 l polévky.
Polévku z cukety jsem ještě nejedla, ale může být dobrá.