Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Cuketová s václavkami

23. října 2010 v 17:42 | Jana H. |  Polévky

Cuketová s václavkami

                                                                                                            
Cuketová s václavkymi
1 střední cuketa
400 g čerstvých hlaviček
václavek
olej
1 menší cibule
pepř
sůl
1 zeleninová bujónová kostka
2 lžíce smetany na vaření

Na olej dáme nadrobno nakájenou cibuli , přidáme nakrájené václavky. Václavky krájím na větší kousky, malé hlavičky nechávám celé. Opepříme a dusíme doměkka. Oloupanou a zrníček zbavenou cuketu nakrájíme na větší kousky,dáme do hrnce a zalijeme asi 1000 ml vody. Přidáme bujónovou kostku a vaříme doměkka. Když je cuketa měkká, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.Přidáme smetanu a chvilku povaříme. Pokud jsme dali méně vody a polévka je hustá, přidáme ještě vodu do požadované hustoty. Pokud jsem dali vody více a polévka je řídká, můžeme zahustit mlékem a hladkou moukou. Na závěr přidáme dušené václavky,osolíme  a podáváme.
Z uvedeného množství surovin jsou asi 2,5 l polévky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | 24. října 2010 v 12:58 | Reagovat

Polévku z cukety jsem ještě nejedla, ale může být dobrá. :-)

2 Jana H. Jana H. | 24. října 2010 v 13:07 | Reagovat

Zdeni, cuketa sama o sobě je bez chuti a bez zápachu. Musí se dobře okořenit. Dávám cuketu často místo mouky na zahuštění. Jinak ta polévka byla vynikající dík václavkám. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama