Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Dušená mrkev a kedlubna na smetaně

30. září 2010 v 17:53 | Jana H. |  Zeleninové pokrmy


Dušená mrkev a kedlubna na smetaně

                                                                                                            
Dušená mrkev a kedlubna na smetaně
2 větší mrkve
1 kedlubna
1 menší cibule
sůl
2 lžíce zakysané smetany
pepř
ocet
olej
1 zeleninová bujónová kostka

Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na nudličky nakrájenou kedlubnu. Opepříme, přidáme bujónovou kostku, podlijeme trošku vodou a dusíme doměkka. Na závěr zakápneme trošku octem a zamícháme zakysanou smetanu. Popřípadě dochutíme solí, ale to opatrně, kostka sůl již obsahuje.
Podáváme s bramborami.
Porce: 2
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 babciny-recepty babciny-recepty | 30. září 2010 v 22:55 | Reagovat

:-) Také dělám mrkvičku s kedlubnama, ale bez smetany. :-P

2 Jana H. Jana H. | 1. října 2010 v 14:30 | Reagovat

Ivo, když já tu smetanu mám tak ráda. [:tired:] dává tomu bezva chuť a zároveň zahustí. Zkus to. :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama