Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Selský talíř

20. května 2010 v 8:44 | Jana H. |  Vepřové maso

Selský talíř

                                                                                                             
Selský talíř
400 g vepřové plece
2 kuřecí stehýnka
2 paprikové nebo podobné klobásy
300 g uzeného bůčku
1 cibule
1 kysané zelí
350 g špenátu nebo 1 kysané červené zelí
olej nebo trošku sádla

Kuřecí stehýnka v kloubu rozřízneme. Vepřové plecko a stehýnka osolíme a okmínujeme.
Do pekáčku dáme trošku oleje nebo vymyžeme sádlem.  Na něj dáme nakrájenou cibuli a poskládáme vepřové maso a kuřecí stehýnka. Podlijeme trošku vodou a dáme do trouby péct. Asi v polovině pečení přidáme uzený bůček. Klobásy rozpůlíme, nařežeme na ježka a
těsně před koncem pečení přidáme k masu, aby se opekly .
Zelí a špenát si uděláme podle toho jak jsme zvyklí.
Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.
Podle potřeby maso podléváme, abychom měli dobrý sosík, který můžeme zahustit hladkou moukou, podlít vodou a nechat povařit.
Porce: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama