Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečený hejk

21. května 2010 v 5:36 | Jana H. |  Ryby

Pečený hejk

                                                                                                             
Pečený hejk
1 hejk větší nebo 2 menší
2 lžíce másla
kmín
sůl
bylinky podle chuti
pár kapek citrónové šťávy

Rozmraženého hejka omyjeme a osušíme. Osolíme, okmínujeme, pokapeme citrónem a dáme do zapékací misky na rozpuštěné máslo. Pečeme v troubě asi 30 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Teplotu a délku pečení si musíte hlídat podle druhu trouby.
                                                                                  
Pečený hejk 1

Po upečení rozřízneme hejka na hřbetu a vyndáme celou páteř. Jde to velice dobře.
Podáváme s brambory.
Poznámka: nejdříve musíme pořádně vyříznout ploutve na hřbetě a břichu, tam jsou kostičky. Jinak hejk žádné kosti nemá,má jemné maso, u nás oblíbená ryba.   
Porce: 2
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama