Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Dršťková

18. května 2010 v 11:14 | Jana H. |  Polévky

Dršťková

                                                                                                            
Dršťková
1000 g uvařených drštěk
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce mleté papriky
1/2 lžičky pepře
½ lžičky kmínu
majoránka
sůl
olej
asi 3 lžíce hladké mouky na jíšku

Na olej dáme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli Zasypeme mletou paprikou,vložíme uvařené a pokrájené dršťky na nudličky a zalijeme vodou. Přidáme kmín, pepř a přivedeme k varu. Mezi tím si připravíme jíšku. Po chvilce vaření přidáme jíšku a pořádně promícháme, aby se nám neudělaly žmolečky a povaříme asi 10 minut.
Na závěr dáme prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Kdo chce, může si přidat polévkové koření.
Poznámka: pokud máme mražené dršťky, necháme rozmrazit . Pokud máme syrové,pořádně propereme pod vodou, dáme do tlakového hrnce, přivedeme k varu, zeslabíme oheň a necháme vařit hodinu. Potom slijeme vodu, dáme čistou a znovu vaříme hodinu. Znovu slijeme a dáme třetí vodu, opět vaříme hodinu, ale vodu už nevylíváme, ale z této třetí vody vaříme polévku. Dršťky vyjmeme, necháme vychladnout a pak krájíme slabší nudličky.
Z 1000 g drštěk jsem měla asi 3 litry polévky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | 18. května 2010 v 14:53 | Reagovat

Jani, tak to je jediná polévka kterou nejím. A jsem ráda,že ji u nás nejí nikdo a nemusím ji dělat. :-D

2 Jana H. Jana H. | 18. května 2010 v 15:02 | Reagovat

Zdeni, u nás ji jí kluk a já ji také mohu. Mám ji docela ráda. Dršťky mi nevadí. Měj se. :-P

3 zdena1028 zdena1028 | 18. května 2010 v 15:29 | Reagovat

Já vnitřnosti vůbec nepozřu a když dělám játra pro manžela a syna tak mám problém to ochutnat. :-(  :-(  :-(

4 Jana H. Jana H. | 18. května 2010 v 15:34 | Reagovat

Zdeni, játra vepřová a drůbeží,  mám ráda, ale ledvinky bych nepozřela.A plíčky taky ne. I srdíčko máme rádi. Páčko, tak zas něco upeč. :-D  :-D  :-D

5 babciny-recepty babciny-recepty | 18. května 2010 v 19:53 | Reagovat

:-P Dršťkovou polévku u nás děláme z hlívy nebo z václavek. Polévku z drštěk ani vepřových žaludků u nás nikdo nechce. :D

6 Jana H. Jana H. | 18. května 2010 v 20:04 | Reagovat

Ivo, tak ze žaludků jsem ji nikdy nezkoušela, ale asi taky néé. Srdíčka by mi asi nevadly, ale žaludky, no nevím. :-)  :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama