Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hodolanská omáčka

21. dubna 2010 v 10:17 | Jana H. |  Levné pokrmy

Hodolanská omáčka

                                                                                                            
Hodolanská omáčka
4 větší brambory
2 nožička párků nebo klobásy
1bujónová kostka
ocet
majoránka
pepř
1 větší cibule
sůl
nové koření
bobkový list
150 ml zakysané smetany
olej
máslo a hladká mouka na jíšku

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli
a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme ¾ - 1 l vody, přidáme, bujónovou kostku , bobkový list, nové koření, pepř a přivedeme k varu. Až jsou brambory skoro měkké, přidáme na kolečka nakrájený párek nebo klobásu. Z másla a hladké mouky si uděláme jíšku, přidáme do brambor a chvilku povaříme. Na závěr přimícháme zakysanou smetanu, asi 1 lžíci octa a majoránku.
Podáváme s pečivem.
Porce: 2 - 3
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz - mírně upraveno
 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Holomóc hodolany Holomóc hodolany | 2. března 2012 v 21:39 | Reagovat

Jungmanova 12 :-D  :-D  :-D

2 já | 24. srpna 2014 v 1:01 | Reagovat

na jungmanové 12 bydlela naše bábi ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.