Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Tunel s jahodovo-jogurtovým krémem

14. března 2010 v 10:11 | Jana H. |  Moučníky

Tunel s jahodovo-jogurtovým krémem


1 malý sáček piškotů
500 g smetanového jogurtu
200 g jahod
moučkový cukr podle chuti
1 želatinový ztužovač za studena ( Dr. Oetker)

Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a po stranách poklademe piškoty.
Do misky dáme jahody a vidličkou je rozmačkáme. Do větší misky vyklepneme jogurt , přidáme cukr a rozmačkané jahody. Podle návodu na sáčku , připravíme ztužovač, zamícháme do jahodové směsi a vlijeme do formy. Krém přikryjeme piškoty , přeložíme folií a dáme do ledničky ztuhnout. Nejlépe do rána.
Poznámka: zmražené jahody jsem nechala povolit a vidličkou rozmačkala.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 babciny-recepty babciny-recepty | 14. března 2010 v 11:11 | Reagovat

:-) Tento moučník dělám podobně, většinou s kompotovaným ovocem. Je u nás oblíbený a dělám ho také do dortové formy. :D

2 Jana H. Jana H. | 14. března 2010 v 12:40 | Reagovat

Ivo, já jsem našla inspiraci u Zdeny. Trošku jsem si to upravila. Fakt je dobrý. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama