Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kuře na šlehačce

15. února 2010 v 15:23 | Jana H. |  Kuřecí maso

Kuře na šlehačce

1 větší kuře
1200 g brambor
500 ml šlehačky
2 stroužky česneku
koření na čínu, sůl

Kuře rozporcujeme na šest porcí, trošku osolíme, přidáme na krájený česnek a posypeme kořením na čínu. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné necelé 5 mm. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem. Na jednu půlku plechu dáme porce kuřete a na druhou na plátky nakrájené brambory.
Osolíme, zalijeme šlehačkami, přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct.
Pečeme asi na 180 stupňů v horkovzdušné troubě necelou 1.5 hodinku. Před dopečením odstraníme alobal a necháme kuře i brambory zezlátnout.
Porce: 4 - 5
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama