Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Křenová omáčka s uzeným masem

11. února 2010 v 16:48 | Jana H. |  Vepřové maso

Křenová omáčka s uzeným masem


500 ml mléka
250 šlehačky
40 g hladké mouky
sůl, asi 100 g křenu
asi 1 lžíce cukru jinak
podle chuti
asi 1 lžička citrónové šťávy

V mléce rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Chvilku povaříme, vlijeme šlehačku a ještě malinkou chvilku povaříme.
Odstavíme, přidáme najemno nastrouhaný křen, osolíme, ocukrujeme a na závěr zamícháme citrónovou šťávu. Jinak dochutíme podle své chuti.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a uzeným nebo vařeným hovězím masem.
Porce: asi 4
Zdroj: www.ekucharka.net - Křenová omáčka + video. Lehce upraveno.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Maruška Maruška | E-mail | 13. února 2010 v 22:29 | Reagovat

Jani ještě tam patří na nudličky nakrájené mandle. :-)

2 Jana H. Jana H. | 14. února 2010 v 7:36 | Reagovat

Ahoj Maruško, vím, že jsi mi to psala v pokecu, ale já jsem je zapomněla koupit. :-( Tak snad příště, pak to dopíši. Pá a měj se.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama