Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hovězí pečeně na zelenině

15. února 2010 v 15:38 | Jana H. |  Hovězí maso

Hovězí pečeně na zelenině

750 g zadního hovězího masa
2 větší mrkve
2 větší petržele
půlka menšího celeru
1 větší cibule
asi 6 kuliček nového koření a pepře,bobkový list, sůl, olej

Na olej dáme zprudka ze všech stran osmažit osolené hovězí maso. K masu přidáme na kolečka nakrájené mrkve, petržel, cibuli a celer, osolíme, přidáme koření , podlijeme trošku vodou a necháme dusit.
Dusíme podle kvality masa 1 - 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Potom přendáme do trouby až se maso opeče a bude měkké.
Podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem nebo s noky.
Porce: 4 - 5
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Věruše Věruše | 16. února 2010 v 20:53 | Reagovat

Ahoj Jani, tohle dělám taky a je to výborné. Někdy vynechám celer a místo toho přidám nakládanou okurku. To je taky moc dobré. Kolikrát to dělám i jako sváteční jídlo. Svíčková je už moc "ohraná", tak jsem zkusila něco jiného a ujalo se to. Může se to s bramborem, houskovým knedlíkem i ráží. Zeleninu a okurku krájím na větší kousky a nechávám je tak v omáčce. Je to prostě mňamka. Měj se.  :-P

2 Věruše Věruše | 16. února 2010 v 20:54 | Reagovat

mám tam chybu - má tam být...i rýží...
V.  :-(

3 Jana H. Jana H. | 18. února 2010 v 16:39 | Reagovat

Věruš, i z vepřového nebo králíka je to výborné. S tou okurkou to někdy zkusím. Dík a měj se. Páčko.  :-P  :-?  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama