Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zapékané hajdúcké zelí

8. ledna 2010 v 18:25 | Jana H. |  Vepřové maso

Zapékané hajdúcké zelí

500 g vepřového masa
1 papriková klobása
1 sklenice kysaného zelí
1 větší cibule
pepř
1 lžička mleté papriky
1 větší rajský protlak
1 rajče
olej

Maso a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolku.. Přidáme papriku, pepř, sůl a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené rajče, na kolečka nakrájenou klobásu a zelí i s nálevem, zamícháme protlak a dáme do trouby na 170 stupňů horkovzduch asi na půl hodinky, dokud maso není měkké.
Pozor ale, aby se voda nevyvařila a maso se nepřipálilo.
Poznámka: pokud někdo nechce mít zelí kyselejší,
může si přidat cukr.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo chlebem.
Porce: 4
Inspirace na www. Top recepty.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama