Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Srnčí na víně

4. ledna 2010 v 18:48 | Jana H. |  Zvěřina

Srnčí na víně

750 g srnčího masa
200 g anglické slaniny
250 ml červeného vína
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
nové koření
celý pepř
jalovec
1 lžička koření " divočina
2 hřebíčky
špetka tymiánu
1 citron
sůl
trošku octa
125 g másla
1,5 lžíce polohrubé mouky
bobkový list

Marináda: do kastrolu dáme červené víno, mrkev, petržel, celer, rozpůlený citron, zbytek anglické slaniny, tymián, nové koření, pepř, jalovec, cibuli asi 1000 ml vody, trošku octa a všechny ingredience přivedeme k varu a chvilku povaříme. Necháme vychladnout.

Maso prošpikujeme anglickou slaninou a zbytek dáme do marinády. Do vychladlé marinády vložíme maso a necháme marinovat nejlépe přes noc.
Druhý den maso vyjmeme, osušíme, osolíme a posypeme kořením " divočina" a zprudka opečeme na polovině másla. Pak přendáme znovu do marinády i s výpekem , vložíme do trouby a pečeme asi na 190 stupňů v horkovzdušné troubě doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu se zeleninou a kořením na talířek. Do mixeru dáme všechnu zeleninu a anglickou slaninu , můžeme nakrájet na menší kousky, zalijeme omáčkou a pořádně rozmixujeme. Rozmixovanou směs nalijeme zpátky do omáčky , přidáme moučné máslo a necháme povařit až nám omáčka zhoustne. Podle potřeby dochutíme jak kdo má rád.
Z druhé půlky másla si uděláme moučné máslo a to tak, že do něho budeme zpracovávat polohrubou mouku.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Porce: asi 4 - 5
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babciny-recepty babciny-recepty | 5. ledna 2010 v 12:51 | Reagovat

:-) To byla určitě mňamka. Asi máš kamaráda myslivce. Iva  :-D

2 Jana H. Jana H. | 5. ledna 2010 v 13:07 | Reagovat

Ivo, bylo to výborné, mladí se olizovali až za ušima. Musím říct, že se mi to povedlo a to se jinak nechválím. Ne známého myslibce nemám, ale dala mi to dcera.  Moc dobře udělala. Pá.  :-)  :-P  ;-)

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama