Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Veselská zelnice

27. listopadu 2009 v 20:21 | Jana H. |  Polévky

Veselská zelnice


500 g sladkého zelí, 2 větší brambory, 1 zakysaná smetana, 2 bujónové kostky, sůl, kmín, ocet, 1 vajíčko, 300 ml mléka, 1 lžička hladké mouky na zahuštění, 1 větší cibule, olej nebo sádlo

Na tuk dáme na kostičky nakrájenou cibuli, brambory a zelí, pokrájené na nudličky. Zalijeme vodou tak, aby všechno bylo jen lehce ponořené. Přidáme kmín, bujónové kostky a necháme vařit doměkka. Když je zelí a brambory měkké, rozkvedláme v mléce hladkou mouku a zalijeme jím polévku. Zamícháme a necháme chvilku povařit. Polévku dochutíme octem, po případě ještě solí. Do zakysané smetany rozklepneme vajíčko, prošleháme vidličkou a vlijeme do polévky a už jen krátce povaříme.
Z uvedeného množství jsou necelé 2 l polévky.
Zdroj: převzato z jiného webu, ale bohužel už nevím z kterého
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama