Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Sekaná svíčková

20. listopadu 2009 v 8:28 | Jana H. |  Mleté maso

500 g mletého masa
1 cibule
sůl
pepř
majoránka
mléko
strouhanka
olej

Na omáčku:
2 - 3 větší mrkve,
2 větší petržele, kousek celeru
1 cibule, kousek másla, 100 g slaniny, půlka citronu
tymián, pár kuliček pepře a nového koření
bobkový list, ocet, cukr
sůl, smetana
hladká mouka na zahuštění

Mleté maso vypracujeme se surovinami , tak jak jsme zvyklí. Na pečící papír dáme pár kapek oleje, ale ne moc, sekaná tuk pustí. Z masové hmoty tvoříme placičky a dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě dozlatova.
V kastrolku rozpustíme máslo a na něj dáme cukr a necháme rozpustit. Pak přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli na kostičky a slaninu. Necháme orestovat dohněda, ale nesmíme připálit. Raději restujeme za stálého míchání. Když je zelenina orestovaná, zalijeme potřebným množstvím vody, přidáme půlku citronu, tymián, pepř, nové koření, bobkový list a přivedeme k varu. Vaříme až je zelenina měkká. Uvařenou zeleninu rozmixujeme , osolíme , přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě chvilku povaříme. Kdo chce, dochutí si octem, hořčicí, ale to už každý podle své chuti.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 verka Tyblova verka Tyblova | 22. února 2011 v 5:42 | Reagovat

Vyborna!!Takhle to  delam i ja!!Akorat do sekane nedavam marjanku a dusim ji pod obalem v troube a nebo primo se zeleninou,aby nebyla vysusena,s tvrdsi kurkou.Pripada mi,ze se hodi vice do omacky.

2 Jana H. Jana H. | 22. února 2011 v 20:19 | Reagovat

Věruš, naučila jsem se dělat karbanátky v troubě jen s malou lžičkou oleje. Nám víc chutná, když kůrka trošku křupe. nesmí se nechat přepíct, jak já říkám. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama