Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Lokše s povidly

17. listopadu 2009 v 15:15 | Jana H. |  Levné pokrmy

Lokše s povidly


350 g uvařených brambor ve slupce, 1 vajíčko, sůl, hladká mouka, povidla, olej

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vajíčko, sůl a hladkou mouku . Vypracujeme těsto. Mouky dáváme tolik, aby se těsto nelepilo. Z těsta odkrajujeme kousky, ze kterých vyválíme slabé placičky do velikosti pánvičky. Smažíme na teflonové pánvi bez tuku, ale já pár kapek oleje dávám a už nemastím. Po usmažení potřeme povidly a zavineme jako palačinku. Přendáme na talíř, pocukrujeme. Podáváme teplé.
Místo povidel se dává i mák.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Věruše Věruše | E-mail | 17. listopadu 2009 v 23:31 | Reagovat

No Jani, tak tohle jsem nejedla snad 30 let. Dělávala nám to, když jsme byly malí, babička, vždycky když nás hlídala. Mohly jsme se po tom utlouct. Připomněla jsi mi hned babičku. Musím si to někdy udělat. Mám pořád v paměti tu chuť. Bylo to vždycky strašně dobré a hned se po tom zaprášilo. Dík za recept.  :-)  :-P  :-)

2 Jana H. Jana H. | 18. listopadu 2009 v 9:29 | Reagovat

Věruš, mně o tom vyprávěl zase tatínek a moc mu to chutnalo. Mamka to nikdy nedělala, tak jsem to zkusila já. Díky a měj se. Pá. :-P

3 Mischigan Mischigan | 21. května 2013 v 23:06 | Reagovat

Po tomhle jídle se vždy můžu utlouct :D miluju ho :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama