Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Utopenci

12. října 2009 v 16:01 | Jana H. |  Ostatní

Utopenci


20 - 22 špekáčků, 750 g cibule i víc, hořčice, pepř, chilli

Nálev: 1 DEKO, ½ l octa, nové koření - asi 1 lžička , bobkový list, celý pepř - asi 1 lžička. Podle návodu na DEKU dáme ½ l octa, 1,75 l vody, DEKO, ostatní koření, přivedeme k varu a necháme chvilku povařit

Špekáčky oloupeme, vidličkou propícháme, uprostřed podélně rozřízneme, ale nedokrojíme. Pak obě půlky opepříme , přidáme chilli ( nemusí být) , potřeme hořčicí, vložíme půlku kolečka cibule .
Na dno láhve dáme na kolečka nakrájenou cibuli - nešetříme. Na cibuli skládáme v jedné vrstvě připravené špekáčky, na ně zase cibuli a pokračujeme až máme láhev plnou. Potom zalijeme vychladlým lákem, pořádně uzavřeme a dáme na chladné místo. Otvíráme nejdříve za 5 dní až jsou špekáčky pěkně proležený. Toto množství je na 4 l láhev.
Kdo chce, může přidat ještě nakládanou okurku.
Na obrázku jsou dělané z kabanosu a do malé láhve.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama