Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Španělský ptáček

29. října 2009 v 18:31 | Jana H. |  Hovězí maso

Španělský ptáček

4 plátky zadního hovězího masa
3 větší cibule
1 vajíčko uvařené natvrdo
kousek mrkve
2 sladkokyselé okurky
4 hranolky špeku
kousek točeňáku nebo nožička párku
pepř
sůl
plnotučná hořčice
hladká mouka na zhuštění
olej nebo sádlo

Plátky masa pěkně naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Jednu stranu pomažeme hořčicí a poklademe na půlkolečka nakrájenou cibulí, kouskem okurky, mrkve, osminku vajíčka, špekem a kouskem salámu nebo párkem. Opatrně zabalíme , převážeme nití nebo propícháme párátkem tak, aby se nám při vaření nerozbalily. Do kastrolku dáme na olej nadrobno pokrájenou cibuli a necháme restovat dohněda. Pozor nespálit. Pak na vložíme zabalené plátky masa a necháme ze všech stran zatáhnout. Posypeme hladkou moukou ,asi třemi lžícemi, opatrně zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme 1 lžíci hořčice a přivedeme k varu , stáhneme oheň a pomalu necháme vařit . Tato příprava vyžaduje časté míchání, aby se nám omáčka nepřipalovala. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, odstraníme nitě nebo párátka. Omáčku ponorným mixerem rozmixujeme nebo propasírujeme, popřípadě dochutíme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lilie Lilie | 30. října 2009 v 7:21 | Reagovat

Tak, to jsem nejedla asi 100let, moje rodina to nejí,nemá ráda tu náplň, musím si je někdy  udělat a chlapum jen plátek masa  :-) Dík za připomenutí Ahoj Lilie

2 Jana H. Jana H. | 30. října 2009 v 13:13 | Reagovat

Lilie, ty jsi stejně dobrá. My tu nápň máme právě rádi. Díky a měj se.

3 Věruše Věruše | E-mail | 30. října 2009 v 23:23 | Reagovat

Jani, tak tohle jídlo miluju. Vždycky toho navařím jak pro závodku. A taky mám nejradši tu náplň. Nám tam nejvíc chutná salám gothaj. Já ho tam dávám nakrájený i zvlášť do omáčky. Ono to pak krásně voní. Zkoušela jsem tam dát jinou uzeninu, ale gothaj se osvědčil nejvíc. Úplně jsi mi rozdráždila chuťové buňky, budu si to muset asi v neděli udělat. Zítra nakoupím ingredience a už se těším jak budu ujídat. Dieta nedieta, tohle si musím dát. Přeci neporuším taradici. Je to mé zamilované jídlo. To si neecám upřít. Měj se. :-)

4 Věruše Věruše | E-mail | 30. října 2009 v 23:25 | Reagovat

Mám tam chyby, sorry.
Má tam být, že neporuším tradici a že si to nenechám ujít. Nojo, mozek pracuje rychleji, než prsty na klávesnici. Čauky. ;-)

5 Jana H. Jana H. | 31. října 2009 v 7:27 | Reagovat

Věruš, to jsem ráda, že jsem ti kápla do noty. Ptáčky dělala výborné maminka a zrovna takto. dělala jsem je jinými způsoby, ale děti chtěly jen tyto. Tak si nech chutnat. Páčko. :-)

6 Jana H. Jana H. | 31. října 2009 v 7:28 | Reagovat

A neomlpouvej se, já ty překlepy mám taky a nic se neděje.   :-P

7 Jana H. Jana H. | 31. října 2009 v 7:28 | Reagovat

No vidíš, neomlouvej se  ;-)

8 verka123 verka123 | 31. října 2009 v 9:05 | Reagovat

Taky je mám ráda, no co bych vyprávěla, prostě je to dobrota.

9 Jana H. Jana H. | 31. října 2009 v 9:08 | Reagovat

Věruško, to jsem ráda. Pá. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama