Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kuře na zelenině v římském hrnci

18. října 2009 v 7:08 | Jana H. |  Kuřecí maso

Kuře na zelenině v římském hrnci


2 kuřecí stehýnka, 500 g rajčat, 2 velké slovenské papriky, 1 cibule, 2 malé smetanové jogurty, sůl, čubrica

Do jednoho jogurtu dáme sůl a čubricu, zamícháme a vložíme stehýnka.
Do římského hrnce dáme na větší kousky nakrájená rajčata, papriky i cibuli. Na tuto směs položíme stehýnka i s jogurtem a dáme do studené trouby péct. Pečeme asi ¾ hodinky, odkryjeme vrchní díl a necháme dopéct dozlatova. Zelenina nám pustí šťávu. Stehýnka vyjmeme na talíř a do směsi zamícháme druhý jogurt. Osolíme, přidáme čubricu a podáváme s rýží.
Používání římského hrnce se řídíme návodem, to je , před použitím musíme ho namočit do studené vody asi na půl hodinky. Já ho máčím déle.
V římském hrnci nemusíme používat tuk. Ale záleží na receptu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | 24. října 2009 v 15:10 | Reagovat

Ahoj, Jani prosím tě jdou ti přidávat fotky k receptům? Mě to pořád hlásí chybu. Díky. Měj se  :-)

2 zdena1028 zdena1028 | 24. října 2009 v 15:11 | Reagovat

Jinak už ani nekomentuju ty tam máš samé dobroty. ;-)

3 Jana H. Jana H. | 24. října 2009 v 20:21 | Reagovat

Ahoj Zdeni, nejde. Jsem ráda, že jsi se ozvala, já myslela, že jsem s tím něco vyvedla. Nejdou a štve mě to. Jsem celá nervní. Tak se měj. Jinak díky. Ty máš to sladký tak načančaný. Na to já moc nejsem. Koukala jsem, že dáváš  vánoční, budu muset to už taky dát do hromady.  :-P  :D  :-D Zdeni, když tak se ještě ozvi, ale zítra tady budu až večer. Jinak piš, mám možnost si to přečíst. Pá. Pěkný večer.

4 Radovan Marin Radovan Marin | E-mail | Web | 11. června 2013 v 10:14 | Reagovat

Dobrý den,
dovolte mi se představit. Jmenuji se Radovan Marin, narodil jsem se v Ostravě a do mládí žil v Černé Hoře. Postupně jsem dospěl a vystudoval materiálové inženýrství. Mám kombinaci středního zdravotnického vzdělání a vysokoškolského technického vzdělání. Chtěl bych Vám prostřednictvím eshopu www.srbske-vino.cz nabídnout výrobky, které ještě nejsou zasaženy globalizací, mají svou identitu a integritu a to hlavně ve svém složení a kvalitě.

Rád bych Vám nabídl srbská vína, vinjaky a srbské (římské) hliněné neglazované hrnce vyráběné starověkou technologií. Věřím, že každá žena,  která ráda vaří a zkouší nové recepty, si vybere ten svůj hrnec. Dále na našich stránkách www.srbske-vino.cz najdete pár vyzkoušených receptů s přesným návodem. Postupně budeme přidávat další recepty. Na našich stránkách www.srbske-vino.cz najdete přesný postup jak takový nový hrnec "uvést do provozu". Tyto hrnce se běžně na Balkáně používají při venkovním vaření, kdy jsou zasypávány žhavými uhlíky. I tyto recepty máme k dispozic na našich stránkách.
Přejeme Vám, aby Vámi vybraný hrnec Vám pomohl uvařit skvělé a chutné pokrmy.
S pozdravem,
Radovan Marin

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama