Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zeleninová sekaná v srnčím hřbetu

1. září 2009 v 17:59 | Jana H. |  Zeleninové pokrmy

Zeleninová sekaná v srnčím hřbetu


Doma jsem měla: ½ menší kapusty, ½ trsu brokolice, ½ kedlubny, 1 větší mrkev, 2 vrchovaté lžíce zelené petrželky, 1 menší cibule, 5 stroužků česneku, 2 vajíčka, sůl, pepř, majoránka, 3 lžíce strouhanky, 3 - 4 lžíce polohrubé mouky, ½ nožičky šunkové klobásy, asi 50 g anglické nakrájené slaniny, 100 g špeku

Kapustu a brokolici dáme chvilku povařit, stačí 7 minut a necháme vychladnout. Mrkev a kedlubnu nastrouháme nahrubo. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky. Vychladlou kapustu, brokolici a špek nakrájíme na menší kousky a přidáme k ostatním surovinám spolu s petrželkou.

Dáme vajíčka, sůl, pepř, majoránku, strouhanku a mouku a pořádně promícháme. Množství strouhanky a mouky řídíme množstvím zeleniny a také musíme počat s tím, že pustí trošku vodu při promíchávání. Těsto by mělo být takové hustší. Srnčí hřbet vyložíme anglickou slaninou a dáme první vrstvu směsi. Doprostřed položíme klobásku, vejde se tam asi 1,5 nožičky, záleží na velikosti a přikryjeme další vrstvou směsi. Zabalíme celý hřbet do alobalu a dáme péct. Před koncem pečení alobal otevřeme, aby se sekaná opekla i na povrchu. Pekla jsem asi 45 minut v horkovzdušné troubě. Ze zbylého těsta jsem ještě udělala 7 karbanátků. Takže buď by vyšly dva srnčí hřbety nebo jeden a ze zbytku těsta karbanátky. Kdo by chtěl jen jeden srnčí hřbet, tak je potřeba množství surovin ponížit.
Jako příloha brambory a nějaký salátek. Sekaná je dobrá i studená.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 2. září 2009 v 10:02 | Reagovat

Tenhle recept se mě taky líbí, já mám ráda tyhle hokusy pokusy, zužitkujou se všechny zbytky z lednice a je to dobrý a hlavně se to taky dá baštit i studený.

2 Jana H. Jana H. | 2. září 2009 v 11:32 | Reagovat

Věruško, přesně tak. I mladým chutnala. Měj se hezky.  :-P

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama