Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zapečené žampióny

1. září 2009 v 11:36 | Jana H. |  Houby

Zapečené žampióny


Větší žampióny podle počtu porcí, 1 cibule, 3 stroužky česneku, anglická slaniny, vajíčko, olej, uzená cihla, malý kousek cukety, pepř, sůl, 1 lžíce strouhanky na zahuštění směsi

Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, najemno nastrouhanou cuketu, na malé kousky rozkrájené nožičky žampiónů, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Pak rozklepneme vajíčko a necháme srazit. Přidáme lžíci strouhanky na zahuštění.Vychladlou směsí plníme žampióny. Do zapékací mísy nebo pekáčku nalijeme trošku oleje , ne něj dáme naplněné žampióny a dáme do trouby zapéct. Když jsou hotové, to netrvá dlouho, jednotlivé žampióny poklademe plátky uzeného sýra a dáme na minutku zpátky do trouby až se nám roztaví. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 2. září 2009 v 10:00 | Reagovat

Tohle taky občas dělám a plním tím co zrovna mám. Je to docela vděčné jídlo.

2 Jana H. Jana H. | 2. září 2009 v 11:33 | Reagovat

Já ty žampiony jsem už dělala i na jiný způsob. Fakt je, že náplň můžeš udělat z čehokoliv. Páčko. ;-)

3 zdena1028 zdena1028 | 2. září 2009 v 16:46 | Reagovat

Jani, to jsi měla pořádné žampiony. Já jsem je jednou dělala a měla jsem jednohubky.Měla jsem malé žampiony. Ale bylo to také dobré.Houby moc nedělám syn je nemusí tak jenom občas něco udělám. ;-)Měj se   ;-)

4 Jana H. Jana H. | 2. září 2009 v 20:13 | Reagovat

Zdeni, takové  velké jsem ještě neviděla. Dobře se plnily. V průměru snad měly 8 cm. Ale stejně se smrskly.  :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama