Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zapečené žampióny

1. září 2009 v 11:36 | Jana H. |  Houby

Zapečené žampióny


Větší žampióny podle počtu porcí, 1 cibule, 3 stroužky česneku, anglická slaniny, vajíčko, olej, uzená cihla, malý kousek cukety, pepř, sůl, 1 lžíce strouhanky na zahuštění směsi

Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, najemno nastrouhanou cuketu, na malé kousky rozkrájené nožičky žampiónů, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Pak rozklepneme vajíčko a necháme srazit. Přidáme lžíci strouhanky na zahuštění.Vychladlou směsí plníme žampióny. Do zapékací mísy nebo pekáčku nalijeme trošku oleje , ne něj dáme naplněné žampióny a dáme do trouby zapéct. Když jsou hotové, to netrvá dlouho, jednotlivé žampióny poklademe plátky uzeného sýra a dáme na minutku zpátky do trouby až se nám roztaví. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 2. září 2009 v 10:00 | Reagovat

Tohle taky občas dělám a plním tím co zrovna mám. Je to docela vděčné jídlo.

2 Jana H. Jana H. | 2. září 2009 v 11:33 | Reagovat

Já ty žampiony jsem už dělala i na jiný způsob. Fakt je, že náplň můžeš udělat z čehokoliv. Páčko. ;-)

3 zdena1028 zdena1028 | 2. září 2009 v 16:46 | Reagovat

Jani, to jsi měla pořádné žampiony. Já jsem je jednou dělala a měla jsem jednohubky.Měla jsem malé žampiony. Ale bylo to také dobré.Houby moc nedělám syn je nemusí tak jenom občas něco udělám. ;-)Měj se   ;-)

4 Jana H. Jana H. | 2. září 2009 v 20:13 | Reagovat

Zdeni, takové  velké jsem ještě neviděla. Dobře se plnily. V průměru snad měly 8 cm. Ale stejně se smrskly.  :-P

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama