Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Rychlý jablečný kompot

11. září 2009 v 18:25 | Jana H. |  Ostatní

Rychlý jablečný kompot


Jablka podle množství kompotu, cukr podle chuti, ½ lžičky sušené citrónové kůry, 1 - 2 růžičky badyánu, skořice podle chuti

Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky nebo větší kousky. Při loupání dáváme do studené vody. Pak vodu slijeme a dáme do nové vody. Přidáme cukr, skořici, badyán a citrónovou kůru, přivedeme k varu. Minutku zvolna povaříme a odstavíme z ohně. Necháme vychladnout. Kompot dáme do ledničky vychladit. Studený je moc lahodný.
Diabetici nahradí cukr umělým sladidlem.
Takto připravený kompot může být i z hrušek nebo švestek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 13. září 2009 v 8:45 | Reagovat

Tenhle rychlý kompot občas dělám a mám ho ráda. Hlavně teď na konci léta když jsou hrušky jabka i švestky je nejlepší. Akorát každý ovoce se jinak rozvařuje, tak se musí vařit každé samostatně. Dá se využít padané ovoce. :-P

2 Jana H. Jana H. | 13. září 2009 v 10:23 | Reagovat

Věruško, to máš pravdu. U nás si ho hodně často vařil tatínek. On dával jablka a švestky dohromady, ono to v té teplé vodě došlo. Jako vzpomínka na dětství.  :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama