Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Květáková s hráškem

10. srpna 2009 v 18:50 | Jana H. |  Polévky

Květáková s hráškem

Kousek květáku, 1 menší mrkev, kousek pórku nebo cibule, 1 konzerva hrášku, sůl,
1 bujónová kostka, zelená petrželka, pepř

Na olej nebo máslo dáme na kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme restovat. Pak přidáme na růžičky rozdělaný květák, zalijeme vodou, přidáme bujónovou kostku , opepříme a vaříme doměkka. Když je zelenina měkká, přidáme hrášek, necháme prohřát a odstavíme. Posypeme zelenou petrželkou a podáváme.
Komu by se zdála polévka řídká, může zahustit jíškou.
Zlatavou barvu udělá restovaná mrkev.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama