Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Džuveč

26. srpna 2009 v 17:28 | Jana H. |  Zeleninové pokrmy

Džuveč

600 g vepřového masa - plecka, 8 velkých zelených paprik, 6 velkých rajčat, 2 velké cibule, 1 větší rajský protlak, 5 stroužků česneku, ½ malé cukety, 1 lžička sladké papriky, pepř, čubricu,sůl, olej, asi 150 - 200 g proprané rýže

Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika, pepř, sůl, podlije se vodou a nechá se dusit do poloměkka.
Na velký pekáč se dá olej, na nudličky pokrájené papriky, nahrubo nastrouhaná cuketa a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení se přidá česnek, rajský protlak a směs se nechá chvilku dusit. Pokud je maso poloměkké, přidá se do této směsi spolu s opranou rýží, zalije se asi 750 - 1000 ml vody a dá se do trouby dusit až je rýže měkká.
Rýže zvětší svůj objem asi 3x. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.
Kdo chce, mnůže přikusovat chleba.
Porce: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama