Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Bigmanův hrnec

28. srpna 2009 v 8:44 | Jana H. |  Vepřové maso

Bigmanův hrnec

750 g vepřového plecka nebo libového bůčku, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 2 vrchovaté lžíce krupičkového cukru nebo krystalu, sůl, pepř, zakysaná smetana, 1 sklenice kysaného zelí

Na olej dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso, aby se nám v karamelu pěkně obalilo. Osolíme, opepříme, podlijeme trošku vodou a necháme chvilku dusit. Pak přidáme zelí, kdo chce tak i s lákem, a dusíme doměkka. Pokud je potřeba, podléváme vodou. Na závěr přidáme zakysanou smetanu. Promícháme, po případě dochutíme solí nebo pepřem.
Podáváme s brambory, nebo bramborovými knedlíky, což je nejlepší.
Porce: 4
Zdroj: www.recepty.cz. Recept jsem trochu upravila.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama