Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Sekaná v srnčím hřbetu

26. července 2009 v 15:20 | Jana H. |  Mleté maso

Sekaná v srnčím hřbetu


250 g mletého masa, 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, majoránka, strouhanka na zahuštění, 50 g anglické slaniny, 1 vajíčko
Náplň: 2 vajíčka, trošku steril.papriky, kousek cihly nakrájený na hranolky. Jinak si každý udělá takovou, jakou chce sám

Do mletého masa dáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, majoránku, vejce a pořádně promícháme. Pak přidáme strouhanku a zpracujeme. Srnčí hřbet vyložíme anglickou slaninou a mletým masem asi ve vrstvě 1 cm , vyložíme dno a strany srnčího hřbetu. Pak vložíme náplň a na závěr přiklopíme zbytkem masa. Zabalíme celý srnčí hřbet do alobalu, dáme ještě na pekáček a pečeme asi při teplotě 160 - 170 stupňů v horkovzdušné troubě asi 1 hodinu.

Musíme hlídat. Na závěr alobal odděláme, aby se maso opeklo na povrchu.
Na pekáček jsem to dala proto, že vypečený tuk může vytéct do trouby.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 26. července 2009 v 15:33 | Reagovat

Příště až budu dělat sekanou, tak jí taky šoupnu do hřbetu, vypadá to moc dobře. :-)

2 zdena1028 zdena1028 | 26. července 2009 v 17:30 | Reagovat

Jani tak se musím smát já jsem dělala také sekanou ve hřbetu. Když byla hotová tak jsem si ji vyklopila na plech a pak jsem ji chtěla přenést na tácek,že si ji vyfotím a to si představ ona mi vyklouzla spadla a už nebylo co fotit. :D  :D

3 Jana H. Jana H. | 26. července 2009 v 18:43 | Reagovat

Věruš, z toho množství masa, je jí dost.Bohatě vystačí na 4 porce.
Zdeni, tak to je smůla. Já jsem  ji už dělala podruhé, protože jsem si tu fotku vymazala. Ale teď jsem ji udělala s tou zakyskou a nemá to chybu. je taková jemná. Tak udělej znovu , ať vidíme tu tvoji.  :D  :D  :D

4 blanca blanca | E-mail | 26. července 2009 v 19:47 | Reagovat

Ahoj Jani, to je moc pěkýn recept, co nejdříve ho vyzkouším  :-) Jen se chci zeptat, vajíčka dáváš vařená nebo syrová?

5 Jana H. Jana H. | 26. července 2009 v 20:22 | Reagovat

Blani, dej jaká chceš. Vždycka jsem dávala vařená, ale teď jsem zkusila syrová, ale je to jedno.Příště zas daám vařená.  Náplň si dej na jakou jsi zvyklá, já to taky tak dělám.Pá. :-P

6 Jana H. Jana H. | 26. července 2009 v 20:25 | Reagovat

Ještě Blani, když budeš dávat vařená, tak je podélně rozkroj, ona ta forma není moc vysoká. Já jsem neměla čas, tak jsem tam dala syrová a taky to šlo. :-P

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama