Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Roštěná

12. července 2009 v 17:32 | Jana H. |  Hovězí maso

Roštěná

4 plátky hovězího zadního, 3 větší cibule, sůl, pepř, hořčice, hladká mouka, olej nebo sádlo
( je lepší)

Plátky masa naklepeme z obou stran a osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Z obou stran smažíme na rozpáleném tuku. Když jsou plátky osmažené, přendáme na talíř a do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibule a necháme smažit dohněda - nepřipálit. Když je cibule hnědá, vložíme plátky masa, podlijeme trošku vodou a necháme dusit doměkka. Pokud je potřeba , podléváme. Rozdušená cibule nám udělá dobrý sos.
Podáváme s různě upravenými bramborami a tatarkou.
Můžeme použít i jiné druhy masa, můžeme přidat houby, fantazii se meze nekladou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama