Znojemská ze slepice

1 slepice, 2 nožičky párku, 2 - 3 okurky, 2 cibule
2 vejce uvařená natvrdo, 1 lžička plnotučné hořčice
pepř, sůl, sádlo, 2 lžíce hladké mouky na jíšku
.
Slepici osolíme , dáme vařit a vaříme doměkka. Uvařenou přendáme na talíř a obereme.
Na sádlo dáme nadrobno pokrájenou cibuli a smažíme dohněda, ale nespálit. Na ni pak dáme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme slepičím vývarem a necháme vařit, za stálého míchání, asi 20 minut. Přidáme hořčici, vajíčka nakrájená na kostky, párek nakrájený na kolečka a okurku, kterou jsme nakrájeli na nudličky.Dochutíme pepřem a solí.
Podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.