Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečená krůta

5. června 2009 v 13:26 | Jana H. |  Kuřecí maso

Pečená krůta


Krůta, 1 jablko, ½ másla, sůl, kmín

Krůtu omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáčku na rozpuštěné máslo. Přidáme rozkrojené jablko, podlijeme trošku vodou a necháme chvilku dusit . Asi po hodince dušení přendáme pekáč do trouby a pečeme doměkka. Občas podlijeme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, přendáme ho na talíř a do výpeku dáme asi 1 lžíci hladké mouky, zamícháme, přilijeme vodu a za stálého míchání necháme provařit. Pokud je potřeba, šťávu dosolíme.
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a červeným nebo bílým zelím.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama