Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Tvarohová buchta

18. dubna 2009 v 20:32 | Jana H. |  Moučníky

Tvarohová buchta

500 g tvarohu, 125 g másla
180g cukru krupice, 3 lžíce krupice nebo hrubé mouky
3 vejce, 1 lžička prášku do pečiva


Žloutky, cukr a máslo vyšleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, mouku, ve které jsme promíchali prášek do pečiva a promícháme. Na závěr přidáme sníh z bílků a opatrně zamícháme. Přendáme do vymazané formy a pečeme asi na 170 stupňů v horkovzduchu. Hlídáme, abychom ji nespálili, protože každá trouba peče jinak.
Po vychladnutí, těsto dost kleslo.
Rada od známé Hančí. V polovině pečení, vyndat na 5 - 10 minut, odhrnout okraje a dopéct.
Tvaroh má tím ztuhnout a buchta by neměla po upečení klesnout. Nemám vyzkoušeno.
Pekla jsem na menším plechu, protože se mi zdálo těsta dost a do bábovkové formy jsem se ho bála dát. Kdo chce, může přidat kůru z půlky citronu.
Inspirace na : www.mimibazar.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama