Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Moravské zelí

3. dubna 2009 v 16:53 | Jana H. |  Ostatní

Moravské zelí

1 hlavička sladkého zelí nebo
500 g kysaného zelí, kmín, sádlo
1 - 2 cibule, hladká mouka na jíšku, ocet, cukr


Sladké zelí nakrájíme . Postup bude dále stejný, jak u sladkého tak i kysaného. Zelí dáme do hrnce a zalijeme vodou, osolíme , okmínujeme a necháme vařit doměkka. Během vaření si dáme na sádlo zpěnit cibuli a chvilku ji necháme restovat. Pak přidáme hladkou mouku a ještě chvilku necháme dělat. Když je zelí měkké, scedíme vodu, ale tak, aby trošku v zelí zbyla. Já si dávám 1 sběračku vody do hrníčku, kdyby bylo potřeba na zředění. Do zelí zamícháme cibulovou jíšku, povaříme, do sladkého přidáme ocet a cukr, popřípadě sůl. Do kysaného cukr. Ale dochucení si každý udělá sám ,tak jak to vyhovuje.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama