Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Maso se zálivkou

3. dubna 2009 v 16:42 | Jana H. |  Vepřové maso

Maso se zálivkou

750 g masa( vepřové, kuřecí, krůtí)
1 větší cibule, 5 stroužků česneku
1 deci oleje, 1 lžička adžiky, 1 lžíce sojové nebo ústřicové omáčky
1 lžíce hořčice, 1 plechovka Tatry mléka nebo smetana
vegeta, 1000 g brambor, sůl.

Brambory ponoříme do studené vody a necháme pořádně odmočit a potom pořádně omyjeme

Zálivka: do oleje dáme na plátky pokrájený česnek, .hořčici, ústřicovou nebo sojovou omáčku,adžiku, zamícháme a zalijeme Tatrou mlékem.

Do zapékací mísy nebo pekáčku na dno dáme na plátky pokrájenou cibuli, posypeme vegetou. a na ni poklademe naklepané plátky masa. Na maso dáme na plátky ( asi ½ cm), neloupané brambory, trochu osolíme a zalijeme zálivkou. Pečeme podle druhu masa 1 - 11/2 hodiny nejprve přikryté a před dopečením odkryté, aby brambory chytily ti správnou zlatavou barvu.
Se solí opatrně, ústřicová nebo sojová omáčka je slaná.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama