Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kuře plněné pod kůži

29. dubna 2009 v 18:40 | Jana H. |  Kuřecí maso

Kuře plněné pod kůži

1 kuře, sůl, kmín, máslo nebo olej, 1 cibule

Na nádivku: 1 rohlík, 1 vejce, troška mléka
100 g uzeného masa nebo anglické slaniny
1 lžíce zelené petrželky, sůl, pepř

Nádivku připravíme tak, že rohlík nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, na kostičky nakrájené uzené maso nebo slaninu,sůl, pepř, petrželku a promícháme.
Kuře opláchneme a prsty opatrně oddělujeme kůži od masa. Začala jsem na prsíčkách a pokračovala jsem směrem ke krku a pak na stehnech. Musíme dávat pozor, abychom kůži neprotrhli. Vzniklou kapsu opatrně plníme nádivkou. Na olej nebo máslo dáme nakrájenou cibuli, na to položíme kuře, osolíme, okmínujeme, trošku podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do trouby péct. Pečeme asi 1 - 1,2 hodiny. Podle potřeby podléváme.
Podáváme s brambory, rýží jak kdo má rád.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama