Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Selská směs

1. března 2009 v 14:43 | Jana H. |  Vepřové maso

Selská směs
750 g vepřového plecka, 2 větší cibule
150 g točeného salámu, 150 g uzeného plecka
1 zelená paprika, 200 g žampionů, 1 větší mrkev
200 ml smetany, sůl, pepř, olej
špetka provensálského koření, 1 lžička gyrosu
špetka kari, pepř, kostka silného bujónu Knorr
150 g Nivy


Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a proužky nakrájený salám a uzené plecko. Osolíme, přidáme pepř kostku bujónu a všechno koření a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody. Když je maso skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme smetanu a necháme ještě chvilku povařit. Na talíři posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.
Jako příloha se hodí rýže, hranolky, krokety atd.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama