Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pavlišovský řízek

15. března 2009 v 14:42 | Jana H. |  Vepřové maso

Pavlišovský řízek

vepřový smažený řízek ( hladká mouka na obalení, vejce, strouhanka)
kysané dušené zelí (olej nebo sádlo, 1 větší cibule)
houskový knedlík


Plátky masa obalíme na klasický řízek a osmažíme. Na olej nebo sádlo dáme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a dusíme doměkka.
Knedlík můžeme koupit.

Klasický smažený vepřový řízek, dušené kysané zelí a houskový knedlík. Tato skladba je velmi oblíbená v okolí Náchoda, kde se nazývá Pavlišovský řízek a v okolí Trutnova se jmenuje Úpický. Někdo mastí sádlem, někdo výpekem z řízků. My nemastíme, protože k tomuto jídlu dělám dost mastné zelí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 16. března 2009 v 11:16 | Reagovat

Tomuhle u nás říkají německý řízek. Věrka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama