Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Moravský vrabec

9. března 2009 v 9:04 | Jana H. |  Vepřové maso

Moravský vrabec

1000 g bůčku od pupku
2 větší cibule, kmín, sůl
5 stroužků česneku


Maso nakrájíme na kostičky asi 3x3 cm, cibuli nakrájíme na větší kostky, osolíme okmínujeme a dáme do pekáčku, podlijeme trošku vodou, přikryjeme vrchním dílem pekáčku nebo alobalem a chvilku podusíme. Pak pekáček přendáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 180 stupňů ( já mám horkovzduch). Asi 20 minut před dopečením přidáme na plátky nakrájený česnek a dopečeme na kůrčičku. Podle potřeby podléváme teplou vodou. Když je maso měkké, přendáme ho na talíř, do výpeku přidáme 1 lžičku hladké mouky, zalijeme studenou vodou , zamícháme a necháme provařit Rozpečená cibule udělá moc dobrý sos.
Podáváme s různými knedlíky, haluškami, špenátem nebo zelím.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 11. března 2009 v 15:42 | Reagovat

Vrabce mám taky moc ráda, no prostě je to maso. Věrka.

2 Jana H. Jana H. | 11. března 2009 v 16:08 | Reagovat

Veruško, tak to já taky a z bůčku jsou nejlepčí. :-)

3 verka123 verka123 | 11. března 2009 v 20:20 | Reagovat

Jani, to je pravda z bůčku jsou voňavý. Věrka.

4 Barnabášek Barnabášek | 12. března 2009 v 15:55 | Reagovat

Tak se přidávám. Dělám ho právě teď z bůčku. No jsem zvědavá jak to dopadne. :-) Petra

5 Jana H. Jana H. | 12. března 2009 v 18:54 | Reagovat

Bárny, ať se ti to povede, pěkně doměkka.:-))držím palce.

6 babi babi | 30. března 2009 v 8:23 | Reagovat

Ahoj Jani,hledám něco k obědu a už mám vybráno.Je to moc fajn si tady vybrat.Díky .

7 Jana H. Jana H. | 30. března 2009 v 10:48 | Reagovat

babi, vrabce máme moc rádi.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama