Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Irský hrnec

27. března 2009 v 20:48 | Jana H. |  Vepřové maso

Irský hrnec

1000 g syrových brambor
2 větší mrkve, 750 g plecka
3 stroužky česneku, sůl, tymián
pepř, 1 bujónová kostka
2 větší cibule, bobkový list
tuk na vymaštění pekáče


Pekáč nebo kastrol vymažeme tukem a budeme vrstvit suroviny.Brambory, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, maso na kostky. Já jsem vrstvila nejdříve cibuli, pokrájenou na měsíčky, na ni brambory, sůl, tymián, bobkový list, maso, prolisovaný česnek, mrkev a zase cibuli, brambory a tak pokračovat. Poslední vrstva by měly být brambory, tak je nejlepší si je rozdělit na tři díly. Do hrníčku nalijeme teplou vodu a necháme rozpustit bujónovou kostku, kterou jídlo zalijeme. Přiklopíme vrchním dílem , dáme do trouby a pečeme velmi pomalu.. V původním receptu 2 - 3 hodinky, ale já jsem pekla kratší dobu. Na konci pečení by měla být voda vsáknutá.
Upozornění: se solí opatrně, bujónová kostka je slaná.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz
Porce: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama