Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Dvacetikorunová polévka

9. března 2009 v 9:00 | Jana H. |  Polévky

Dvacetikorunová polévka

Olej nebo máslo, 1 cibule
1 střední mrkev, 1 větší konzerva hrášku
½ l mléka, 1 lžíce hladké mouky, pepř
muškátový květ, sůl, 1 bujónová kostka
zelená petrželka


Na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme, přidáme bujónovou kostku zalijeme si 1,5 l vody a necháme vařit asi 15 - 20 minut doměkka. Pak přidáme hrášek, ze kterého jsme slili nálev. V mléce rozmícháme hladkou mouku a vlijeme po do polévky. Necháme chvilku povařit a dochutíme muškátovým květem, popřípadě dosolíme. Na závěr přidáme 1 lžíci zelené petrželky.
Pokud je polévka hustá, můžeme zředit mlékem, vodou nebo smetanou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama