Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Segedínský guláš

6. února 2009 v 10:38 | Jana H. |  Vepřové maso
Segedínský guláš

750 g vepřového libového bůčku
nebo plecka, 2 větší cibule, 3 bobkové listy
1 lžíce červené papriky, pepř, sůl, olej
500 g kysaného zelí, 1 smetana
půl hrníčku mléka a hladká mouka na zahuštění


Zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit doměkka.
Do kastrolku dáme na olej nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostičky, opepříme, osolíme, přidáme papriku , bobkový list, podlijeme trošku vodou a necháme dusit doměkka . Vody jen málo, maso i cibule nám vodu pustí. Když je maso měkké, přidáme uvařené zelí, vlijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Přidáme smetanu, necháme chvilku povařit.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 6. února 2009 v 15:36 | Reagovat

Segedín já mám moc ráda a bez chili už ho ani nedělám. Divím se, že ho tam nemáš, když jsi na ostrý.Ha, ha. Věrka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama