Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Řízek Ondráš

27. února 2009 v 20:10 | Jana H. |  Vepřové maso


Řízek Ondráš

Na těsto:4 velké brambory
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
sůl, 1 cibule, 4 stroužky česneku, pepř
kmín, majoránka, 1 lžíce zelené petrželky
1 vajíčko, olej na smažení.
4 plátky uzeného, kuřecího nebo vepřového masa


Brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, kmín, majoránku, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko a mouku, promícháme v hladké těsto.Těstíčko by mělo být o trochu hustější než na bramboráky.



Na pánev dáme trochu těstíčka, uděláme placičku, na ni dáme maso a přikryjeme opět těstem tak, aby maso bylo zakryté Pečeme zvolna z obou stran
Pokud děláme z kuřecího masa, tak nejlepší jsou řízky ze stehýnek. Trochu naklepeme, osolíme a dále postupujeme jako s uzeným masem.

Z uvedeného množství jsou 4 porce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama