Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Nekynuté buchtičky od Milči

8. února 2009 v 16:12 | Jana H. |  Moučníky

Nekynuté buchtičky od Milči

500g hladké mouky, ¼ l mléka
12 kostek cukru, 50 g kvasnic
sůl, 2-3 žloutky, 1 sklenička oleje


Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se zpracuje v těsto. Dělají se kuličky, asi jako noky do polévky, a dávají se na vymaštěný plech. Malou skleničkou se dělají důlky a ty se plní různými náplněmi ( tvaroh, jablka, mák, džem nebo povidla.) Na konec se potřou rozšlehaným vejcem. Kdo chce může na ně udělat drobenku.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 JanaP JanaP | 10. února 2009 v 23:23 | Reagovat

Když jsem se vdala tak jsem se prvně setkala s nekynutým těstem.U nás doma se dělalo jen z kynutého.

Recept jsem si nikdy od babičky nevzala,tak to teď zkusím podle tebe.Má to tu výhodu že se nemusí čekat,jinak poměr ingrediencí mi připadá stejný.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama