Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Masové kostky s novými bramborami

19. února 2009 v 19:57 | Jana H. |  Vepřové maso

Masové kostky s novými bramborami

1000 g nových menších, neloupaných brambor
750 g vepřového plecka, 2 větší cibule, sůl
pepř, olej, kmín


Brambory namočíme a pořádně omyjeme nebo odrhneme drátěnkou, tak abychom je zbavili nečistot. Rozkrájíme je na půlky, větší na čtvrtky. Maso nakrájíme na kostičky asi jako na guláš, cibuli můžeme nakrájet na měsíčky. Do zapékací mísy nebo pekáčku nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli, na ni dáme brambory a maso, osolíme, opepříme přidáme kmín, přikryjeme alobalem a dáme do trouby zapéct. Pečeme asi na 170 stupňů v horkovzdušné troubě, dokud není maso měkké . Cibule nám pustí vodu a tak vznikne výborný sos. Před dokončením alobal sejmeme a necháme směs trochu zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dorka Dorka | 3. května 2017 v 18:15 | Reagovat

Pochutnali sme si, dobrota! Zemiačiky síce neboli nové, ale to na chuti nemenilo. Zdravím, Dorka.

2 Jana H. Jana H. | 3. května 2017 v 19:00 | Reagovat

Dorka, to jsem moc ráda, že chutnalo. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama