Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Lasagne se špenátem

26. února 2009 v 16:14 | Jana H. |  Těstoviny

Lasagne se špenátem

450 - 500 g špenátového protlaku
1 cibule, 4 stroužky česneku, olej
sůl, pepř, asi 12 plátků lasagní,
které se nemusejí předvářet
150 g uzeného masa nebo anglické slaniny
1 lžíce hladké mouky, 200 g najemno nastrouhané cihly

Bešamel: 50 g másla, 3 mírně vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 bujónová kostka, 30 ml vody a
150 ml mléka

Nejdříve si připravíme špenát. Na olej dáme na malé kostičky cibuli, česnek, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky přidáme rozmražený špenát, sůl, pepř a necháme provařit. Pokud je potřeba přidáme 1 - 2 lžíce mléka a necháme vychladnout.
Na bešamel necháme rozpustit máslo, přidáme 3 lžíce hladké mouky a mícháme, aby se nám nepřipálila. Pak ve vodě rozpustíme bujónovou kostku a vlijeme do jíšky, a opět mícháme, nejlépe metličkou. Dále za stálého míchání přilijeme mléko. Pokud je potřeba, dáme mléka víc.
Zapékací misku vytřeme máslem, položíme lasagně tak, aby pokryly celé dno, pak přidáme špenát a na kostičky nakrájené uzené maso. Potřeme bešamelem, poklademe další vrstvu lasagní a celý postup opakujeme do vypotřebování ingrediencí.Končíme vrstvou špenátu s masem a bešamelem. Na závěr posypeme sýrem a dáme zapékat. Já nejdříve zapékám přikryté, před dokončením odkryji víko zapékací misky a nechám dopéct. Pečeme asi 30 minut podle typu trouby.
Zdroj: www.ekucharka.net kde je podrobný popis receptu i s videem. Ivance velký dík, jsou opravdu výborné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama