Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Krůtí maso se žampióny

21. února 2009 v 16:42 | Jana H. |  Kuřecí maso

Krůtí maso se žampióny


300 g krůtího masa, 250g žampiónů
2 větší cibule, sůl pepř, lžička pálivé papriky
nebo jiného výrazného koření, 250 ml smetany
1 lžička hladké mouky na zahuštění, olej


Na olej dáme na kostičky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme koření, sůl, podlijeme trošku vodou a necháme dusit. Lepší je, když se maso dusí ve vlastní šťávě. Hlídáme, aby se nám nepřipalovalo. Když je maso skoro měkké, přidáme na plátky nakrájené žampióny a necháme vydusit na šťávu. Zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, chvilku povaříme, aby se mouka pěkně provařila, dochutíme a můžeme podávat.
Podáváme s rýží, těstovinami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama