Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hovězí na divoko

21. února 2009 v 17:32 | Jana H. |  Hovězí maso
Hovězí na divoko


750 g zadního hovězího, 150 g špeku, 5 stroužků česneku, koření Divočina, sůl, olej, 2 větší cibule, pepř, 1 zakysaná smetana, hladká mouka na zahuštění.

Den předem si maso prošpikujeme polovinou špeku a zároveň i česnekem tak, že do malých zářezů vsuneme česnek. Posypeme kořením a vložíme do misky s olejem. Přikryjeme a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den přendáme do kastrůlku marinované maso i s olejem a necháme zatáhnout. Pak přendáme na talířek, do kastrůlku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a zbytek špeku, zarestujeme až špek pustí tuk, vložíme maso a necháme dusit. Nejdříve ve vlastní šťávě a pak podléváme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozkvedlali v trošce vody a chvilku povaříme. Na závěr přidáme 1 zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou.
Podáváme s knedlíky.
Jako inspirace mi posloužila www.ekucharka.net s receptem na Kančí hřbet s česnekem -video. I když vznikl jiný recept, tak ten podnět byl tady.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama