Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Houskový knedlík vařený v páře

21. února 2009 v 20:35 | Jana H. |  Ostatní

Houskový knedlík vařený v páře



½ kg polohrubé mouky, špetka soli
1 vejce, asi 250ml vlahého mléka
1/2 sáčku suchých kvasnic, 2 rohlíky


Do mouky se dají kvasnice, sůl, vejce a přilije se vlahé mléko, vypracuje se těsto,pak se přidají na kostičky nakrájené rohlíky. Já to dělám hnětačem a nechám vykynout na teplém místě,dávám ho do polštářků. Za hodinku je vykynuté, vyválím šišky a nechám ještě vykynout.. Do většího kastrolu dám asi 3 cm vody, položím na něj plátno, ovážu nití, přiklopím dalším hrnkem a dám vařit. Když se voda vaří položím na plátno dvě šišky knedlíků, přikryju hrncem a vařím podle velikosti 30 - 35 minut. První knedlík rozkrojím v prostředku, abych viděla jestli je hotový, sejmu druhý a nechám 10 minut vypářit. Tento knedlík nejde nakrájet na kráječi, musím ho krájet ručně ostrým nožem a pokaždé namočit do vody. Je moc nadýchaný, někdo tento typ knedlíků nemá rád.
Z tohoto množství mouky jsou 4 malé šišky nebo 3 větší.Já se musím řídit velikostí kastrolu.
Takto vařené v páře dělám i blbouny (ovocné), a ty jsou hotové za 10 minut. Jsou nadýchané a moc dobré.
Lze i vařit na pařáčku, který pomažeme olejem, aby se knedlíky nepřichytily.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama